2012. december 16., vasárnap

Mézes krémes


Be kell vallanom, hogy nem vagyok egy cukrászmester. Minden évben megfogadom, hogy nem készítek méze krémest (nem mintha a családom nem fogyasztaná el jó ízűen) hanem mert nekem nem tetszik a végeredmény. Aztán mégis újra és újra neki állok, és bosszankodom. Az idén tényleg nem állok neki! Vagy talán mégis?

3 dkg vajat és 2 evőkanálnyi mézet addig melegítünk, amíg összeolvad. Ekkor hozzáteszünk 3 evőkanál langyos tejet, 15 dkg porcukrot, 1 mokkás kanálnyi szódabikarbónát, 1 egész tojást és 45 dkg réteslisztet. Jól összegyúrjuk, és 4 cipót formálunk belőle. Legalább fél órát pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, és a tepsi hátán, melyet vajjal kikenünk, előmelegített, közepes hőfokú sütőben világosra sütjük. Közben elkészítjük a krémet. 15 dkg cukrot, 1 csg vaníliás cukrot 10 dkg vajjal habosra keverünk, hozzáadunk 2 dl tejben sűrűre főzött 2 evőkanál búzadarát. Az egyik tésztalapot a krém egy részével megkenjük, a ráhelyezett második lapot baracklekvárral, a harmadik lapot a maradék krémmel, és lefedjük a negyedik lappal. Csokoládémázzal vonjuk be a tetejét. Legalább egy napig állni hagyjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése