2012. december 3., hétfő

Diós kifli, gesztenyés kifli

Diós kifli

Hozzávalók:

50 dkg liszt
30 dkg darált dió
25 dkg vaj
5 dkg cukor
3 tojás
2 dl langyos tej
2 dkg élesztő
tej
porcukor
csipet só
Az élesztőt cukros tejben futtasd fel. Két tojást verj fel, és a liszttel, a vajjal, az élesztővel és a cukorral gyúrd össze. Ha megvagy, tedd félre pihenni néhány órára. A tésztát nyújtsd ki, és szaggass belőle 8-10 centi átmérőjű köröket. A diót keverd össze a porcukorral, és egy kis tejjel főzd fel. Tegyél mindegyikre a diós masszából, és tekerd fel. Tedd tepsibe, és mindegyik tetejét kend meg a harmadik felvert tojással. Hagyd megint körülbelül fél órát állni, majd előmelegített sütőben süsd meg. Tálaláskor hints a tetejére porcukrot.

Gesztenyés kifli

Hozzávalók:

50 dkg gesztenyepüré
40 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 evőkanál tejföl
2 dkg élesztő
2 evőkanál tej
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel. Gyúrd össze a liszttel, a vajjal, a cukorral és a tejföllel, majd tedd hűtőbe pihenni körülbelül negyed órára. A gesztenyepürét a 10 dkg porcukorral keverd össze, majd a kinyújtott, kiszaggatott tészták közepébe tegyél egy kisebb kanállal. Tekerd fel, majd a felvert tojással kend meg a tetejét, és tedd megint félre körülbelül fél órára. Előmelegített ütőben süsd aranybarnára. A vaníliás cukrot és a maradék porcukrot keverd össze, és tálaláskor szórd meg vele a kifliket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése