2012. november 29., csütörtök

Zserbógolyó

Hozzávalók:

15 dkg darált dió, 8 dkg (por)cukor, 2-3 evőkanál sárgaback lekvár, késhegynyi fahéj, 15 dkg étcsokoládé, 3 dkg margarin, pár szem dió

Elkészítés:

A diót elkeverem a cukorral és a fahéjjal. Lassan hozzáteszek annyi lekvárt, hogy gyúrható massza legyen belőle, de nem túl puha!Kissé nedves kézzel golyókat formázok (5 cm átmérőjű). A csokoládét összeolvasztom a margarinnal. Megforgatom benne a golyókat, és rácsra teszem. Negyed vagy nyolcad diót tűzök a tetejükbe. Ha lecsöpögött a máz a hűtőbe teszem dermedni. Akár kisebb mignonos kapszlikba is tehetem tálalásnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése