2012. december 8., szombat

Vaníliás karika

Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
• 25 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
• csipet só
• 2 tojássárgája
• 1 teáskanál Dr. Oetker sütőpor
• 10 dkg étcsokoládé

A vajat a porcukorral felhabosítjuk, belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojássárgáját, a sütőport, és összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet is. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órát. Ezt követően lisztezett felületen kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepét almavájóval (vagy egy kis átmérőjű kiszúróval) kiszúrjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd a kekszek alját megmártjuk benne, és hagyjuk megdermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése