2012. november 30., péntek

Adventi koszorúk gyertyái


A gyertyák színe akkor megfelelő, ha van köztük egy kék, egy piros, egy fehér és egy lila. Mind a négy gyertyácska egy-egy Angyalért ég, akik Advent idején leszállnak a mennyből körünkbe, s mindent megtesznek azért, hogy még szebb, és még boldogabb legyen az ünnep. Az égő gyertyákkal csalogathatjuk be Angyalainkat otthonunkba, s az égő láng energiájából merítenek erőt.
  • I. Gyertyagyújtás: "Élő reménységünk hirdeti a gyertya, / várva-várunk Téged világ megváltója." ÉNEK: "Ég a gyertya ég, el ne aludjék. / Szíveinkből a szeretet, ki ne aludjék!"
  • II. Gyertyagyújtás: "Növekvő reményünk két gyertya hirdeti / Szemünkön át, lelkünk megtérésre inti." ÉNEK: "Ég a gyertya ég, fusson a sötét / Szívünkből a rosszaság is kitakarodjék!"
  • III. Gyertyagyújtás: "A harmadik gyertya serkent, buzdít minket, / hogy feléd fordítsuk szívünket, lelkünket." ÉNEK: "Ég a gyertya ég, nő a fényesség / Sötét földhöz a fényes ég, egyre közelébb."
  • IV. Gyertyagyújtás: "Készületre bíztat a negyedik gyertya / gyúljon fel lelkünkben a kegyelem lángja!" ÉNEK: "Ég a gyertya ég, az adventi négy, / Azt lobogják, azt hirdetik Jézus üdvözlégy!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése