Karácsonyi puncs alkohol nélkül:
Hozzávalók:
½ l gyümölcstea
1 l almalé
2 evőkanál méz
1 citrom
2 narancs
3 szegfűszeg
1 fahéjrúd
Elkészítés:
Először főzzünk egy gyümölcsteát. Ezt öntsük bele egy kancsóba, adjuk hozzá a mézet, a fahéjat, a szegfűszeget és a kifacsart citromot, majd öntsük fel almalével. Keverjük jól össze, és még jó melegen bögrékben tálaljuk.
Hozzávalók:
½ l gyümölcstea
1 l almalé
2 evőkanál méz
1 citrom
2 narancs
3 szegfűszeg
1 fahéjrúd
Elkészítés:
Először főzzünk egy gyümölcsteát. Ezt öntsük bele egy kancsóba, adjuk hozzá a mézet, a fahéjat, a szegfűszeget és a kifacsart citromot, majd öntsük fel almalével. Keverjük jól össze, és még jó melegen bögrékben tálaljuk.
Karácsonyi puncs alkohollal:
Hozzávalók:
2,5 dl édes vörösbor
2,5 dl édes fehérbor
1,5 dl rum
50 dkg cukor
2 db citrom
2 db narancs.
Elkészítés:
A gyümölcsöket először mossuk meg jó alaposan a citromot és narancsot is, ezután hámozzuk le vékonyan a héját. Forraljunk fel 5 dl vizet a héjakkal együtt, majd öntsük hozzá az összes többi alkoholt. Szórjuk bele a cukrot, és csak éppen forráspontig melegítsük fel, legvégül öntsük bele a kifacsart citrom és narancslevet. Ezután keverjük jól össze, legvégül pedig öntsük ki bögrébe.
Grog
Hozzávalók:
5 cl rum
2 cl bor
3 cl citromlé
5 dl fekete tea
3 kiskanál porcukor.
A hozzávalókat melegítjük, de nem forraljuk!
Forralt bor
Hozzávalók:
7,5 dl száraz vörösbor
7 dkg cukor
2 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
3 szem szegfűbors
4 gerezd narancs
A hozzávalókat melegítjük, de nem forraljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése